Skip to content

LOOPBAAN

Is ‘Werken’ bijzaak?

Ik hoor weleens mensen om mij heen die beweren dat werk niet belangrijk is. Maar als je deelneemt aan het arbeidsproces en bekijkt uit hoeveel uren, dagen en jaren je arbeidsintensieve leven bestaat en je werkzaam bent bij een organisatie, bedrijf, in loondienst of als ZZP-er, dan neemt dit toch een behoorlijk deel van je tijd in. En als dat zoveel dagen van je leven beslaat, dan wil je wellicht terugkijkend op je leven als je ouder bent, kunnen zeggen: ik heb gedaan waar mijn hart lag of ‘tenminste’ gedaan wat ik leuk vond.

Flexibiliteit

Groei en ontwikkeling in mindset, kennis en vaardigheden, maar ook je persoonlijke ontwikkeling (wensen) bepalen jouw loopbaan. Organisaties/ bedrijven zetten hier steeds meer op in omdat zij meer ‘wendbaar’ willen zijn of op z’n minst sneller en beter op de steeds veranderende vraag van de markt willen inspelen. Dat vraagt ook wat van medewerkers.

Kruispunten des levens

Dit, samen met je wensen en mogelijkheden zorgt er voor dat je in je leven op wat kruispunten komt te staan en je zoekende bent naar een nieuwe richting omdat de organisatie het vraagt of omdat je wat anders wilt waardoor je weer meer uitdaging voelt en je meer gemotiveerd bent. Motivatie is energie. Jij bent als mens en medewerker het kapitaal, maar ook als ondernemer van je eigen bedrijf.

Ontdekken waar jij in wilt groeien

Ik bied je een loopbaantraject aan waarin je (opnieuw) gaat ontdekken wat je wensen zijn en waar je kwaliteiten liggen. Durf in dit traject te dromen, ongeacht je leeftijd en ongeacht welke beren je allemaal op de weg lijkt te zien. Het is een (creatief) proces, waarbij jij centraal staat. Waarin we enkele oefeningen doen voor thuis en tijdens onze sessies. Heb je er zin in?

Het loopbaantraject bestaat uit de volgende fases

  • Fase 1 Dromen & wakker maken
  • Fase 2 Kunnen: je persoonlijke successen, kwaliteiten en 360 graden feedback van je omgeving t.a.v. je talenten, maar ook; wat heb je nog nodig?
  • Fase 3 Moeten (randvoorwaarden in kaart brengen die jij belangrijk vindt bij een functie of rol)
  • Fase 4 Brainstormen met anderen: opties en keuzes

Na deze fases heb je je loopbaanstrategie in kaart! Je ziet dat je in dit traject ook interactie aangaat met andere mensen en hun informatie meeneemt!