Skip to content

VITALITEIT

Jij en je energie

Vitaliteit staat voor levenskracht. Energie speelt hierbij een belangrijke rol. Het is van toepassing op alles wat leeft. Een meer concreet voorbeeld zijn mensen en organisaties. Energie is ‘je alles’. Het zorgt ervoor dat je in de ochtend uit je bed komt, vreugde haalt uit wat je doet, openstaat voor anderen en dat je mee blijft bewegen, ook al zit het niet altijd mee. Om tal van redenen kan de menselijke vitaliteit afnemen. Deels hebben wij daar zelf invloed op. Eigenlijk is dat laatste mooi nieuws, want dat betekent dat we ook in staat zijn bij onszelf verandering in gang te zetten.

Op zoek naar waar het echt om draait

Omdat vitaliteit een vaag begrip is dat voor iedereen iets anders kan betekenen, vraag ik coachees (mijn klanten), regelmatig: Hoe zou je je willen voelen en wat zou je willen doen als je heel vitaal was? Daar komen vaak prachtige antwoorden uit. En heel bijzonder: ook altijd belangrijke (kern)waarden voor de coachees. Niet zelden komen we erachter dat we wat afgedwaald zijn van deze waarden die we eigenlijk zo koesteren. Met impact op onze fysieke- en mentale gezondheid en ons gedrag en leefstijl.

Je kracht hervinden

Graag kijk ik met jou wat voor jou belangrijk is en hoe je verandering tot stand wilt brengen in je persoonlijke situatie, zodat je dichter bij jezelf kunt blijven, meer naar je waarden kunt leven en je vitaliteit kunt terugvinden.

Naast gesprekken maak ik gebruik van beproefde oefeningen, die jou mooie inzichten hiervoor kunnen geven.

Je kunt onder andere bij mij terecht voor:

  • Balans tussen werk en privé
  • Omgaan met werkdruk
  • Overspannenheidsklachten
  • Maar ook als je het idee hebt dat je geen inspiratie meer haalt uit alle routine, je energie weglekt en je er niet op wilt leeglopen
  • Of andere coachingsvragen op gebied van vitaliteit